KILPAILUOHJEET
Kilpailuohjeen viimeisin versio löytyy kilpailukeskuksesta kilpailu aamuna.
KPO-viesti & K-P:n AM-viesti Kannuksessa helatorstaina 18.5.2023

Toimihenkilöt
- Kilpailun johtaja: Markku Törmä, puh. 050 564 8796
- Valvoja: Erkki Koivukangas, puh. 050 586 1234
- Ratamestari: Eero Junkala, puh. 045 165 0848
- Tulospalvelu: Esko Kupsala, puh. 050 362 6530
- Tiedottaja: Markus Keski-Ojala, puh. 050 370 7115
- Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Juha Lerssi
Jäsenet: ILMOITETAAN MYÖHEMMIN

Opastus ja pysäköinti
Opastus Kannus-Ullava -tieltä 7540 (Ullavantie 1238, Kannus), josta ajoaika kilpailukeskukseen n. 10min Viirrekankaantietä. Tienvarsipysäköinti kilpailukeskuksen läheisyydessä.

Kilpailukeskus sijaitsee täällä.

Kilpailumaasto
Kilpailumaasto on vauhdikasta ja hyvä pohjaista kumpuilevaa kangasmaastoa, jota rikkovat suoalueet sekä hakkuuaukiot. Korkeuserot vähäiset. Näkyvyys on hyvä.

Kilpailukartta ja rastimääritteet
Kartoitus 2020-2021, ajantasaistus 5/2023 Mikko Mäki-Ullakko / Karttaasi. Karttatuloste A4, käyräväli 2,5m. H/D30 ja H/D36 karttatuloste A5.

Rastimääritteet painettu karttaan. Lisäksi rastikoodi painettu rastinumeron viereen.

Mittakaavat
- 1:10 000 sarjat: H21, H21B, D21, D21B, H150, kuntosarjat
- 1:7 500 sarjat: D150, D180, D13-16, H180, H210, H13-16, Jukola/Venla lämppärit
- 1:7500 sarjat: HD36, HD30

Kielletyt alueet
Kielletyt alueet on merkitty kilpailukarttaan ratapainatusvärillä. Jos kartassa kielletyn alueen reunassa on yhtenäinen viiva, niin maastossa on vastaavalla kohdalla yhtenäinen nauha.

Rastit
Mallirasti kilpailukeskuksessa infotaulun läheisyydessä. Mallirastin luona on 0-leimasin Emit-kilpailukortin testaamista varten.

Osuudet

Osuuksiin sisältyy viitoitusta n. 320m. Väliaikarasti kaikilla osuuksilla RR/TR-ratoja lukuun ottamatta. Livestriimi Youtubessa maalista/vaihdosta. Pääsarjoilla GPS-seuranta.


Kilpailunumerot ja emit
Kaikki joukkueet käyttävät kilpailunumeroa, joka kiinnitetään rintaan. Numerolaput ja emit-tarkistusliuskat löytyvät infotaulun läheisyydestä. Omat hakaneulat. Kilpailunumerot kerätään maalissa ja palauttamatta jääneestä numerosta veloitamme 30€. Emit-tarkistusliuskaan kirjoitetaan sarja sekä osuus. Infotaulun läheisyydessä sijaitsevalla mallirastilla voi varmistaa Emit-kortin toiminnan.

1. osuus, musta numero, Prisma
2. osuus, sininen numero, S-market
3. osuus, punainen numero, keltainen pohja, Sale

Järjestäjä on varannut emitit kilpailijoille, joiden emit-numeroa ei ole ilmoitettu etukäteen. Emitin saa infosta, vuokra 5€. Palauttamatta jääneestä kortista peritään 70€. Kilpailun järjestäjä ei tarkista / varmista kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus voidaan hylätä (suunnistuksen lajisääntö 11.518). Muutokset on ilmoitettava infoon klo 10.15 mennessä.

Sarjat HD 30 (RR, RR, RR) ja HD 36 (TR, TR, avo)
HD 30 ja 36 -sarjan aloittajat saavat kartan minuuttia ennen lähtöä ja karttaa saa tutkia. Ohjaaja on apuna. Vaihdossa ohjaaja näyttää mallikartan emit-nollauksen jälkeen. Tarkkuutta rastikoodien tarkistamisessa! 30 ja 36-sarjoissa joukkuetta ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi vaan joukkue saa 10min aikasakon jokaisesta puuttuvasta tai väärästä leimasta.

GPS-seuranta
Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa pääsarjoissa kaikilla osuuksilla. Järjestäjä valitsee ne joukkueet, joiden juoksijoiden on kannettava mukanaan GPS-lähetintä. Joukkueet ilmoitetaan nettisivuilla ja infossa. Järjestäjällä on oikeus tarvittaessa vaihtaa GPS-seurattavia joukkueita kilpailun aikana.

GPS-seurattavien joukkueiden GSP-liivit luovutetaan infossa. GPS-liivi tulee laittaa suunnistuspaidan alle. GPS-seurantalaitteet saadaan vaihtoalueelta heti emit-nollauksen jälkeen. GSP-liivit sekä -seurantalaitteet kerätään välittömästi leiman tarkistuksen jälkeen.

Lähtö
Lähtö tapahtuu yhteislähtönä porrastetusti alkaen klo 11.00. Kilpailijat kulkevat lähtöalueelle emit-nollauksen kautta viimeistään 10 minuuttia ennen lähtöä. Kartta jaetaan käteen väärin päin minuutti ennen lähtöä. Karttaa ei saa katsoa. Lähtömerkki kuulutuksen ohjeiden mukaan.

Klo 11.00
H21A
H150
H180
H210
D13-16
Jukola-lämppäri

Klo 11.10
D21A
H21B
D21B
D150
D180
H13-16
HD 36
HD 30

Vaihto
Vaihtoa odottavat kilpailijat siirtyvät vaihtoalueelle emit-nollauksen kautta. Vaihtoon tuleva kilpailija tekee maalileimauksen, luovuttaa kartan toimitsijoille ja etenee vaihtopuomille, jossa koskettaa seuraavaa viestinviejää. Tämän jälkeen emit-tarkistukseen. GSP-liivit sekä -seurantalaitteet kerätään välittömästi leiman tarkistuksen jälkeen. Kosketuksen jälkeen seuraava viestinviejä juoksee karttatelineelle ja ottaa itse oman kartan. Väärän kartan ottanut joukkue hylätään. Vaihtoalueella on toimitsija, jolta saa kartan siinä tapauksessa, että oman joukkueen kartta on epähuomiossa otettu. Joukkue saa aika hyvityksenä minuutin. Hylätty joukkue jatkaa viestiä vasta uusintalähdössä.

Viimeinen rasti ja maali
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Jokainen suorittaa maalileimauksen maaliin saavuttuaan. Järjestys määräytyy maaliviivan ylityksestä. Maali suljetaan klo 15.30. Keskeyttäneiden joukkueiden on ilmoittauduttava emit-leimantarkistuksessa.

Uusintalähtö
Kilpailun tiivistämiseksi toteutetaan mahdollinen uusintalähtö kärkijoukkueiden saavuttua maaliin. Uusintalähdöstä ilmoitetaan kuulutuksella.

Tulokset
Kilpailukeskuksessa EI OLE tulostaulua. Tulokset ovat nähtävissä sähköisesti kisasivuilla.

Karttojen palautus
Kartat kerätään vaihdossa/maalissa. Palautuksesta ilmoitetaan kuulutuksella. Kartat voidaan postittaa infoon jätettyyn osoitteeseen. Maksu 10 euroa / joukkue.

Kuntosuunnistus (henkilökohtainen)
Kunto A 5,4km
Kunto B 3,8km

Maastoon pääsee klo 11.20-13:00. Kuntoradalle ilmoittaudutaan/maksetaan infossa. Maksu 8€. Maksua vastaan saat lipukkeen, jolla saat kartan emit nollauksen yhteydessä vaihtoalueelle mennessä. Suorituksen ajanotto alkaa emit-nollauksesta. Kartat kerätään maalissa.

Viestissä käytettävillä rasteilla kuntosuunnistetaan Lestijokirastit 24.5.2023 klo 17-19.

Palkinnot
Jaetaan sekä KPO-viestin voittajille että K-P:n AM-mitalit. Palkintojen jaosta ilmoitetaan kuulutuksella: Seuraaville sarjoille jaetaan palkinnot kisa-alueella: HD30 ja HD36, H13-16, D13-16 (kaikki palkitaan) H21 ja D21 (sijat 1-3, pääpalkinto KPO:n lahjoittama Vuokatin 4 vrk:n majoitus). Muiden sarjojen voittajajoukkueet palkitaan. Palkinnot voi noutaa infosta tulosten selvittyä. Jukola-lämppäri-sarjan (vetävin nimi) sekä kuntosuunnistuksen palkinnot noudetaan infosta.

Myyntipisteet
Ravintolan valikoimissa on mm. makkaraa, kahvia, sämpylöitä, pullaa ja virvokkeita. Paikalla myös Suunnistajan Kauppa.

Pesu ja WC
Kilpailukeskuksessa ei ole mahdollisuutta peseytymiseen. WC:t sijaitsevat kilpailukeskuksessa.

Ensiapu
Kilpailukeskuksessa. Kilpailijan on myös kilpailusääntöjen mukaan autettava maastossa mahdollisesti tapaamaansa loukkaantunutta kilpailijaa.

Info/Kilpailutoimisto
Kilpailukeskuksessa.

Tervetuloa KPO-viestiin Kannukseen!
Kannuksen Ura suunnistusjaosto


Kannuksen Ura ry

Tilitoimisto LKT Oy
Tukkitie 4, 69100  KANNUS


Y-tunnus: 0218992-7