Ykköspesiskausi käyntiin kesäkuun alusta – superpesiskarsinnat pelataan ottelupareina
Julkaistu: 16.04.2021 15.00

Ykköspesiskausi käyntiin kesäkuun alusta – superpesiskarsinnat pelataan ottelupareina

Pesäpalloliitto on päättänyt miesten ja naisten Ykköspesiksen toteutuksesta kaudella 2021. Koronatilanteen pitkittymisen vuoksi sarjakauden avaus siirtyy kesäkuun alkuun. Superpesiskarsinta pelataan ottelupareina eli suunnitellusta karsintasarjasta luovutaan riskien minimoimiseksi.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjassa ottelumäärä säilyy ennallaan eli joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Otteluohjelma julkaistaan viikolla 18 ja pyritään pitämään mahdollisimman muuttumattomana.

– Toukokuun otteluille etsitään tietysti uudet ajankohdat ja runkosarjaa viedään kaksi viikkoa aiottua pidemmälle. Olemme kuunnelleet seuroja ja yhteinen viesti on selvä: Yleisöä tarvitaan ottelutapahtumiin, mikä on kesäkuussa jo todennäköistä, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

– Runkosarjan jälkeen pelataan sarjan sisäiset välierät. Voittajat jatkavat superpesiskarsintaan, joka pelataan ottelupareina karsintasarjan sijaan. Päätöksessä on huomioitu erityisesti kilpailullinen oikeudenmukaisuus ja riskien minimointi koronatilanteen suhteen, samoin kuin naistenkin Ykköspesiksessä, Lamminen jatkaa.

Miesten Superpesiksen joukkuemäärä on tällä kaudella 15, kun pesäpallosarjoista ei viime vuonna tapahtunut putoamisia. Runkosarjan kaksi heikointa pelaavat ottelusarjan, jonka voittaja jatkaa 13. sijoittuneen lisäksi superpesiskarsintaan ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen kaudelle 2022.



Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2021

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (22 ottelua/joukkue).

Pudotuspelit
Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin.

Välierät
Välierät pelataan ottelupareina 1. vs. 4. ja 2. vs. 3. Ottelut pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Superpesiskarsinta
Superpesiksen runkosarjan 13. sijoittunut joukkue kohtaa Ykköspesiksen 2. sijoittuneen joukkueen (välierien voittajista heikommin runkosarjassa sijoittunut joukkue) ja Ykköspesiksen 1. sijoittunut joukkue (välierien voittajista paremmin runkosarjassa sijoittunut joukkue) kohtaa Superpesiksen runkosarjan 14. sijoittuneen joukkueen (Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja).

Ottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on Superpesiksen 13. sijoittuneella joukkueella sekä Ykköspesiksen 1. sijoittuneella joukkueella. Otteluparien voittajat pelaavat seuraavalla kaudella Superpesiksessä ja otteluparien hävinneet joukkueet Ykköspesiksessä.

Putoaminen
Runkosarjassa sijoille 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat suomensarjaan.

9. ja 10. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras kolmesta -järjestelmällä. Otteluparin häviäjä putoaa suomensarjaan. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Kannuksen Ura ry

Tilitoimisto LKT Oy
Tukkitie 4, 69100  KANNUS


Y-tunnus: 0218992-7